A hétvégén pattintottam ezt a laza kis reggelit, ami olyan jol sikerült, hogy miután benyomtam az ágyat nyomtam egy óráig, mert meg se birtam mozdulni. Kb negyed órát vesz igénybe az elkészítés, amiben mér benne van az az öt perc, amit a hűtő előtt toltesz, hogy mit is rakj bele. El lehet készíteni vega verzióban is -a bacon helyett gombával, de gyakorlatilag bárhogy variálhatod a receptet. Csak a sajt a lényeg! A többi a fantáziádra van bízva.
Hozzávalók:
2 tojás
1-2 tk Vaj
Kockára vágott bacon (ízlés szerint)
Reszelt sajt (ízlés szerint, de ha engem kerdezel, ha több, az sose baj)
Krémsajt
Tortilla lap
Elkészítés:
Fogd a bacont és piritsd le egy serpenyőben, közben verd fel a tojást és adj hozzá sót és borsot.
Ha a bacon kész van, szedd ki egy tálba és kicsit vedd le a sepenyőt a tűzről, hogy ne legyen túl forró a tojásnak. Ha kicsit visszahűlt, akkor tedd vissza alacsony hőfokon és dobd bele a két teáskanal vajat. Olvazd fel és mehet bele a felvert tojás. Mikor már kezd összetaknyosodni (fuj) dobj bele egy kis krémsajtot és keverd el benne, hogy jo krémes legyen az egész.
Dobj fel egy szaraz serpenyőt és dobd bele a tortillát. Mehet bele reszelt sajt, a tojás, a karikára vágott hagyma, meg még egy kis sajt. Hajtsd félbe és pirítsd addig mind a két oldalát, amíg nem lesz ropogós.
Amúgy a receptet akárhogy variálhatod. Mehet bele pirított gomba, szalámi, sonka vagy bármi, amit a konyhában találsz.
Ennyi az egész! Tvágyat!